3kala - Τα πάντα για το νομό Τρικάλων

Ταξιδιωτικό και ενημερωτικό Portal για το νομό Τρικάλων και όχι μόνο.

Πρόσβαση στο Νομό Τρικάλων

ΟΔΙΚΩΣ
– ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (328 ΧΛΜ): Μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στη πόλη της Λαμίας αφήνετε την εθνική και ανηφορίζετε το βουνό του Δομοκού. Μετά από 45 λεπτά “πέφτετε” στον Θεσσαλικό κάμπο, περνάτε την Καρδίτσα και μετά από συνολικά περίπου 4 ώρες βρίσκεστε στα Τρίκαλα (εκτός και αν καθίσατε καναδυό ώρες στο Λεβέντη!).
Ο δρόμος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι καλός (προφανώς ασφαλτοστρωμένος) με μόνη δυσκολία τη διαδρομή στο Δομοκό (καιρικές συνθήκες το χειμώνα, νταλίκες… all weather). Προσοχή επίσης στο Θεσσαλικό κάμπο όπου κυκλοφορούν…αδέσποτα γεωργικά μηχανήματα χωρίς πάντα να έχουν φώτα!
Αν πάλι προτιμάτε να ‘ρθείτε με λεωφορείο, το υπεραστικό ΚΤΕΛ βρίσκεται στις Τρεις Γέφυρες και το τηλέφωνό του είναι 210-8311434.

– ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (214 ΧΛΜ): Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, βγαίνετε στη Λάρισα. Εκεί εγκαταλείπετε τον εθνικό άξονα και μέσω της εθνικής οδού (ο Θεός να την κάνει εθνική οδό) Λαρίσης-Τρικάλων, μετά από συνολικά 2 ώρες φτάνετε στα Τρίκαλα. Για τους φίλους της περιπέτειας και εφόσον οι αγρότες της περιοχής έχουνε φροντίσει να κλείσουνε τους δρόμους, υπάρχει πάντα η διαδρομή μέσω Κοζάνη-Γρεβενών.
Και επειδή δεν έχουμε όλοι αυτοκίνητο, υπάρχει το ΚΤΕΛ, το οποίο πραγματοποιεί καθημερινά αρκετά δρομολόγια. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 2310-517517

– ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (145 ΧΛΜ): Μέσω της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Τρικάλων, η οποία ως γνωστόν (ιδίως το χειμώνα) δεν είναι και η πιο ξεκούραστη διαδρομή αφού η Κατάρα…μας περιμένει. Αν ποτέ λειτουργήσει η εδώ και αρκετά χρόνια έτοιμη σήραγγα απέναντι από το Μέτσοβο, τότε τα πράγματα θα γίνουνε πολύ πιο εύκολα (προς το παρόν η σήραγγα χρησιμοποιείται για… μαντρί! Κάτι είναι και αυτό!). Να υπολογίζετε ένα 3ώρο μέχρι να δείτε τη λίμνη της κυρά Φροσύνης.
Το ΚΤΕΛ μας σκέφτηκε και πάλι. Δρομολόγια και λοιπές πληροφορίες στο 26510-26404

– ΑΠΟ ΓΡΕΒΕΝΑ (90 ΧΛΜ): Ξεχάστε εθνικές οδούς και άλλα μεγαλεία. Ο δρόμος Τρικάλων-Γρεβενών δεν είναι και ότι καλύτερο για νέους οδηγούς. Προσοχή και μη χαζεύετε τα Μετέωρα κάτω από τα οποία περνάτε, γιατί δεν σας βλέπουμε καλά!
Η διαδρομή εξυπηρετείται από το ΚΤΕΛ, τηλ.: 24620-22242

– ΑΠΟ ΑΡΤΑ (220 ΧΛΜ ***): Η αγαπημένη διαδρομή του μηχανικού αυτοκινήτων! Ακόμη και αν δεν έχετε επισκεφτεί κάποιον πρόσφατα, θα το κάνετε μετά από τη διαδρομή αυτή! Ενδεχομένως υπερβάλουμε λίγο, αφού το μεγαλύτερο μέρος της είναι ασφαλτοστρωμένο, δυσκολίες όμως θα συναντήσετε στη θέση Γκρόπα, ιδιαίτερα το χειμώνα.
Το ΚΤΕΛ…. ξεχάστε το!
*** Τόσο είναι μέσω Ιωαννίνων. Έναν που στείλαμε να το μετρήσει απ’ ευθείας, δεν γύρισε ακόμη!

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΣ
– Η γραμμή είναι μία και μοναδική. Από το σταθμό Λαρίσης της Αθήνας παίρνεται κάποια από τις αμαξοστοιχίες (intercity ή απλές ανάλογα με την αντοχή των νεύρων σας!) και αν όλα πάνε καλά, σε 4 ώρες και 10 λεπτά θα είστε στα Τρίκαλα. Αν πάλι θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι Καλαμπάκα, σε μία διαδρομή ιδιαίτερης ομορφιάς. Η γραμμή από το Παλιοφάρσαλο (λίγο πριν την Καρδίτσα) μέχρι την Καλαμπάκα ανακατασκευάστηκε το 2000 και διαπλατύνθηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
ΟΣΕ Αθηνών (σταθμάρχης): 210-8237741
ΟΣΕ Θεσσαλονίκης: 2310-517517
ΟΣΕ Λάρισας: 2410-590152

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
Ε, γράφουμε και καμία μ******* για να περνάει η ώρα…

ΣΧΕΤΙΚΑ LINK
Η ιστοσελίδα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων: www.ktel.org/trikala/

Theme by Anders Norén