Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΑΟΤ

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία του ΑΟ Τρίκαλα μπορεί να έχει αφετηρία το έτος 1963, όταν από τον «Αχιλλέα» και την «Α.Ε.Τ» προήλθε η «υπερομάδα» όπως έσπευσαν τότε οι φίλαθλοι να ονομάσουν τον καρπό της συγχώνευσης

Η ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ
Η αγγελία της δημιουργίας της υπερομάδας του Α.Ο. Τρίκαλα έγινε – όπως αναμενόταν - δεκτή με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους της πόλης

Η ΠΟΡΕΙΑ
Στη σελίδα αυτή θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε συνοπτικά την πορεία του ΑΟΤ στα πρωταθλήματα από το 1963 μέχρι και την περσινή χρονιά

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Για τους λάτρεις των στατιστικών, η σελίδα αυτή έχει ενδιαφέρον!

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΑΟΤ
Επειδή… τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη, όππως λένε και φίλαθλοι γνωστής ομάδας, σας έχουμε εδώ τον ύμνο της ομάδας, που και που να θυμόμαστε και να κλαίμε!
Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΑΟΤ -> Η ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΣ, ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΣ, ΤΣΑΚΑΤΙΣΤΕ ΤΣ!
Η δεκαετία του ’60 βρίσκει τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, τον «Αχιλλέα» και τον «Α.Ε.Τ.» να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, να μετέχουν στους ομίλους της Θεσσαλίας ( κάτι αντίστοιχο με το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής), και η διάσπαση των δυνάμεων τους να μην τους επιτρέπει να γευθούν μία μεγάλη επιτυχία.
 
 
Ήδη στις στήλες του τοπικού τύπου αρχίζουν και εμφανίζονται επιστολές που θέτουν ανοιχτά το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο σωματείων. Μάλιστα το 1961 γίνονται γενικές συνελεύσεις των Δ.Σ. τόσο του «Αχιλλέα» όσο και της «ΑΕΤ» με θέμα συζήτησης τη συγχώνευση, η οποία τότε ναυαγεί γιατί δεν υπήρξε συμφωνία στο όνομα της νέας ομάδας «Ασκληπιός» το οποίο είχε προταθεί!

Η περίοδος 1962-63 υπήρξε καταλυτική τόσο για την ισχυροποίηση των δύο ομάδων όσο και για την παγίωση της ιδέας της συγχώνευσης. Ήταν η χρονιά που διαμορφώθηκαν οριστικά οι όμιλοι της Β΄ Εθνικής και οι τρικαλινές ομάδες τοποθετήθηκαν στο 4ο.Το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικότατο και κατά τη διάρκεια του πότε η ΑΕΤ πότε ο Αχιλλέας προέβαλαν ως φαβορί για την κατάκτηση του. Τελικά «έβγαλαν τα μάτια μεταξύ τους» επιτρέποντας στον Εδεσσαϊκό να το κατακτήσει….. Αξίζει να παραθέσουμε την τελική βαθμολογία των κορυφαίων θέσεων που ήταν:
1. Εδεσσαϊκός 65
2. ΑΕ Τρικάλων 64
3. Αχιλλεύς Τρικάλων 62
4. Ολυμπιακός Κοζάνης 62
5. Ολυμπιακός Βόλου 61

Την περίοδο αυτή τα αποτελέσματα των Τρικαλινών ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες ήταν: Αχιλλεύς-ΑΕΤ: 2-2 και ΑΕΤ - Αχιλλεύς: 0-2

Ήδη και ο πιο δύσπιστος παράγοντας ή φίλαθλος στα Τρίκαλα είχε διαπιστώσει ότι η μοναδική διέξοδος για να πάρει το τρικαλινό ποδόσφαιρο το δρόμο των επιτυχιών ήταν η συγχώνευση. Αλλά και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (των οποίων οι διαφορές τους άρχιζαν και τελείωναν μέσα στο γήπεδο) ήταν υπέρ της συγχώνευσης. Με πρωτοβουλία των δύο αρχηγών, του Χρ. Πουλιάνα του Αχιλλέα και του Ι. Κλαπανάρα της Α.Ε.Τ συγκεντρώθηκαν στο στέκι τους την «Κομπαρσίτα» όπου αποφάσισαν αμετάκλητα ότι μόνο αν υπάρξει συγχώνευση θα ξανασυμμετάσχουν στις ομάδες τους.

Στις 3 Ιουλίου 1963 τι Δ.Σ. της Α.Ε.Τ σε συνεδρίαση του αποφασίζει ότι δέχεται την συγχώνευση και μάλιστα με τους όρους που έθεσε ο Αχιλλέςς, ενώ την επόμενη μέρα (4 Ιουλίου 1963) η διοίκηση του Αχιλλέα εκδίδει ανάλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποδέχεται και αυτός την συγχώνευση.

Ο δρόμος είχε ανοίξει. Στις 10 Ιουλίου 1963, ημερομηνία σταθμός για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο, πραγματοποιούνται παράλληλες γενικές συνελεύσεις των Δ.Σ του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. στις οποίες αποφασίζονται: 

- Στην συνέλευση του Αχιλλέα : Η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα», με χρώματα ερυθρό και κυανούν και στη σφραγίδα του νέου σωματίου να περιλαμβάνονται δύο κρίκοι ενωμένοι.
- Στη συνέλευση της Α.Ε.Τ.: Η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Δήμητρα Τρικάλων», με χρώμα το πράσινο και έμβλημα ένα στάχυ. 

Η αγγελία της δημιουργίας της υπερομάδας του Α.Ο. Τρίκαλα έγινε – όπως αναμενόταν - δεκτή με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους της πόλης. Η ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. τους παίκτες που ήταν έτοιμοι για να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, ενώ στη Δήμητρα μετείχαν οι παίκτες μικρότερης ηλικίας αρκετοί από τους οποίους μεταγράφηκαν τα επόμενα χρόνια στον Α.Ο.Τ.
Το εγχείρημα της συγχώνευσης στα Τρίκαλα πέτυχε απόλυτα και αυτό για δύο κυρίως λόγους: 
- Οι αντιθέσεις και ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραγόντων και παικτών του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. δεν ήταν βαθύς και αξεπέραστος. Περιοριζόταν στο δυνατό αλλά και θεμιτό ανταγωνισμό και δεν είναι τυχαίο «έξω από το γήπεδο» τα περισσότερα στελέχη των δύο ομάδων ήταν φίλοι μεταξύ τους.
- Η συγχώνευση έγινε την πιο κατάλληλη εποχή όταν δηλαδή στο Τρικαλινό ποδόσφαιρο άρχισαν να αναδεικνύονται – και στις δύο ομάδες- παίκτες που στη συνέχεια άφησαν εποχή( Καλαντζής, Χαριτίδης, Κλαπανάρας, Πανταζής, Ζάχος, Κακαβίτσας, Κόκκαλης, Μακρής, Πουλιάκας κ.α.). Η συνένωση όλων των δυνάμεων δημιούργησε τις προϋπόθέσης για ένα ισχυρότατο σύνολο, γι’ αυτό πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την συγχώνευση, ο Α.Ο. Τρίκαλα πανηγύριζε την άνοδο στην Α΄Εθνική.! 


ΖΩΝΤΑΝΑ!

WEB CAM
Κάντε κλικ εδώ και δείτε τα Τρίκαλα σε πραγματικό χρόνο! Πέντε κάμερες:
1. Στο Φρούριο
2. Στο Χιονοδρομικό
3. Στα Στουρναραίϊκα
4. Στην Ελάτη
5. Στο Γαρδίκι-ΕΚ ΝΕΟΥ!

LIVE RADIO
Κάντε κλικ εδώ και ακούστε ζωντανά τα αγαπημένα ραδιόφωνα των Τρικάλων.
 
METEO
Κάντε κλικ εδώ και δείτε online μετεωρολογικά δεδομένα από σταθμούς των Τρικάλων
 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΦΩΤΟ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ!
Γνωρίστε το Νομό Τρικάλων μέσα από φωτογραφικά οδοιπορικά φίλων της σελίδας!

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Υπάρχουνε δύο δρόμοι για να ανέβει κάποιος στα Μετέωρα! Κάποιοι βρήκαν και άλλους!

ΧΡΗΣΙΜΑ 19/7/2018

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΟΛΗ ΜΕΡΑ
-
-
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
-
-

ΘΕΑΜΑΤΑ
ΔΗΜ. ΚΙΝ/ΦΟΣ
"-"
Προβολές: 2431-20000
CINE ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ I
"-"
Προβολές: 2431-078775
CINE ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ II
"-"
Προβολές: 2431-078775
CINE ΚΟΣΜΟΣ
"-"
Προβολές: 2431-078775